Attraktioner i Kemer
Cirali och Den Eviga Elden Chimera


ChimeraÇıralı ligger mellan Kemer och Kumluca ved berget Gods.
Olympus är berget Zeus, fick gudarnas Gud och Gud.
De kom dit och tog beslut.

Det finns lågor på detta berg. Çıralı har en strand på 3,2 km och bredden är mellan 50-100 meter. Stranden stiger upp ur havet med en mjuk sluttning. Dess gränser är berg på båda ändar.

Den har finkornig sand och god kvalitet.Det finns en flod som flyter bara på vintern på norra sidan. River på södra sidan går ner till havet igenom Olympus. Således er Çıralı stranden uppdelad i två delar.
Çıralı har en orörd natur struktur och många karettsköldpadda lägga ägg på stranden varje år och det finns många djur och växter i miljön.

 


Förutom sin naturliga skönhet, har den en fantastisk skönhet med den närmaste staden Olympos, som nämns i Yanartafl mytologi, fruktträdgårdar orange och växthus .*

Lågan har brunnit i hundratals år. Chimera och platsen har en speciell historia. Landskapet är runt bra och platsen är lätt att hitta. Du kan resa med bil till Chimera, eller ta en dagstur som kan köpas i Kemer.

Denna legend er om Den Eviga Elden Chimera.

King of Phyra hans son, dödade sin bror Hippones Belleros under ett jaktlag, och tar namnet Bellerophontes, som betyder "Han som åt Bellarus".
Cirali BeachEphyra rike Bellerophontes skicka i exil, och han tar sin tillflykt bakom kungen av Argos. Kung av Argos överväger avlivning Bellerophontes som bristande självrespekt tog sin tillflykt bakom honom. Så han skickar Bellerophontes den lykiska riket.

King of Lykien ogillar också tanken att döda den unge mannen, på grund av den eländiga situation han är i, och han vill att han ska kämpa mot monster Chimera, som bor i Mount Olympus.


Chimera har ett lejon huvud, get kropp och svans orm och lågor spyr ur gapet. Bellerophontes rida sin häst Pegassos som har vingar, Chimera att slåss. Chimera attack och Pegassos flyga upp i molnet.

 

När Pegassos Bellerophontes och kommer tillbaka, slog han Chimera med sin lans, och begraver honom under jorden.

Men Chimera fortsätter att spy flammer.Denne myt är att likna vid Homeros, har därmed fått höra i tusentals år i Anatolien.
Enligt myten om att vi ser lågorna upp från klyftan till Chimera. Så för att fira sin seger över Bellerophotes Chimera, organiserade folket i berget Olympus ett lopp.

Deltagarna tände sina facklor med hjälp av elden till Chimera, och sprang ner till staden Olympos.Detta är de första olympiska spelen i Anatolien. Genom tiderna, har många olika grenar förts in i loppet.

Den olympiska facklan är nu symbolen för den eviga lågan till Chimera.

Inom detta område är det möjligt att se resterna av tempel Hephaistos och en bysantinsk kyrka.