Upplevelser i Kemer
Ekopark i Tekirova, Kemer i Turkiet


Ekoparken i Tekirova täcker en yta på 40 000 m2, och är den första flora och herpetofaunan (växter, kräldjur och groddjur) parken etablerad i världen.

Ekoparken är ett skydd för många växter och reptiler som hotas av utrotning. Människors okunskap om den bräckliga struktur i naturen, förstöra miljontals mikro-och tusentals makroorganismer.

Insamlingen av reptiler, inklusive giftiga och ogiftiga arter av ormar, kameleonter och andra kräldjur och groddjur, samt exotiska reptiler som togs från olika delar av världen som: python ormar, korall ormar, boa ormar,
anakondor, huggormar, Cobra, Mamba, virke skallerormar, jätte ödlor, sköldpaddor och krokodile

 

Spindlar
Spindlar och skorpioner (Arachnidae) Det är också i Ekoparken. För närvarande nya livsmiljöer förbereddes för Tarantula spindlar, och att vara livsmiljö för tusentals olika arter av spindlar i en nära framtid.

Økoparken genomför begreppet alternativ turism med hög standard och service å
ena sidan och bevarande av hotade arter både i Turkiet och inom 36 norra och södra paralleller på den andra.


Information lämnas av utbildade guider som följer dig under ditt besök, ger dig en möjlighet att lära känna dessa underbara djur bättre och att förstå deras betydelse i det globala ekosystemet

Krokodiler
Nu är det nilkrokodiler och unga Amazon alligatorer iØkoparken. Vi samrbeider att samla in 20 arter av
krokodiler till parken. Vi hoppas att du kommer att kunna
se dem i en nära framtid.

Økopark

Växter
representeras av 360 000 exemplar.
Tusentals exotiska växter, träd och buskar fördes från tropiska och subtropiska områdena i världen.

 

Leguaner
Ekopark har ett gäng leguaner, bestående av 50 arter. För närvarande arbetar vi för att förbereda livsmiljö för leguaner och for att förbättra deras levnadsvillkor

Insamlingen av reptiler är representerade med 15 tusen av två arter från Agamida från familj, tusentals av två arter från Gekkonida familj, och 70 kameleonter av en art.

Slangar
För närvarande har Ekoparken en unik samling av 3500 ormar, vilket motsvarar 98 arter, varav 28 är inhemska och 70 förs in. Alla reptiler fraktas till Turkiet på en juridisk grund och CITES (bevarande) certifikat.

Mer information www.ekopark.com.tr

Läs også om Aventure Forest in Kemer