Upplevelser i Kemer
Om spa och turkiskt bad / Hamam i Kemer, Turkiet


Hamam Under det ottomanska imperiets era, var renlighet en viktig betydelse i den islamiska religionen. Denna vana spreds genom att bygga många bad, som kallas "Hamam" till förmån för folket.

Du kan hitta gamla hamam, som fortfarande bär intressanta arkitektoniska detaljer från tiden runt i området.

Turkiskt bad
I det historiska Hamam går du igenom ett spel med värme och ånga, som röjer upp från stress och gifter, de reglerar blodcirkulationen och du slappnar av.

 

Medan traditionella Hamam har separata sektioner för män och kvinnor. Några hotell har Hamam med speciella avsnitt där manliga och kvinnliga kan ha sina badrum tillsammans.

I mitten av badrummet finns en uppvärmd marmor platta som kallas "Göbek Tasia." Med rengöring och massage massör får dig att slappna av, och med en grov trasa som kallas "kese" kommer du att uppleva en underbar känsla.


Många erbjuder Spa / Haman, och du kan hitta flera som erbjuder Hamam i Kemer city. Många erbjuder även gratis transfer från hotellet.

1/2 dagstur med hamam


Ett vänligt leende möter dig vid entrén, och du kommer att fascineras av den gamla turkiska bad kultur i badtunnan, som kallas "Hamam".

Hammam, eller turkiskt bad, står för mycket mer än att få en lugn bad eller rengöring av huden. Det är en ritual, där elementen används för rengöring och rena kroppen.

 

Sedan starten var det turkiska badet mycket mer än bara en plats att rengöra huden. Det var nära knutet till vardagen, en plats där människor av alla typer av rang och klass, unga och gamla, rika och fattiga, kunde erbjuda medborgare eller bybor, gå i en fri och socialiserade miljö.

Precis som för hundratals år sedan, kommer du först placera kroppen på en uppvärmd marmor sten i mitten av Hamam kallas "gobektasi" och där kommer du att svettas ur varje por i huden.

Efteråt vil den trevliga massage börja. Med massor av skum och avkoppling, kommer du att masseras över kroppen av den person som kallas "Tellak".

Mot slutet kommer du att känna väldigt avslappnad och hela kroppen gnids och rengöras. Du kommer att känna dig som en ny människa och definitivt fräschad upp

Läs om fler upplevelser i Kemer