Evenemang i Kemer
Evenemang och festivaler i Kemer, Turkiet


Bortsett från karnevaler och festivaler som anordnas av Kemer kommun finns det flera organisationer som har en internationell aspekt.

 

Du kan dyka i det blå vattnet i Kemer med "The International Underwater Days" och du kan lyssna på bra klassisk musik i den historiska platsen för Phaselis i det internationella Phaselis konstevenemang.

Du kan också uppleva Offshore Race i Kemer, som äger rum varje år.

Aspendos Opera / Balett Festival ger dig opera och balettföreställningar i en 2000 år gammal teater New Year's maratonär för alla, och i Kemer samlas hundratals Santas.

Troy dansuppvisning i Aspendos visa en stor dansshow, som visas över hela världen

Extreme Enduro "Sea to Sky"
Under andra halvan av september körs Red Bull Sea to Sky i Kemer, där samlat några av världens bästa Extreme Enduro riders som Graham Jarvis (UK, Husaberg), Jonny Walker (UK, KTM) och Andreas Lettenbichler (GER, Husqvarna).

Det är det enda rallyt i världen som tar ryttare från havet och stranden, genom skogen och upp till en höjd av 2365 meter.

Les mere om Extreme Enduro "Sea to Sky"

Troya Dans - Fire of Anatolia

Med erfarenhet från framgångsrika föreställningar runt om i världen, gir Fire of Anatolia Dance och turister i Antalya som upplever showen en glimt av den högt utvecklade kulturhistoria i Anatolien en konstnärliga föreställningar som är av hög kvalitet.

Fire of Anatolia Dance sina framföranden, bland annat Troya, hålls vid föreställningar av ledande kulturella och konstnärliga händelser i världen och Turkiet.

Mer information på:http://www.troyadans.com/MainPage


Kemer Granateple Festival i mai
Kemer Granatäpple Festival hålls varit år i maj.

I en vecka kan du njuta av konstutställningar, föreställningar, konserter och sista kvällen slutar med en enorm fyrverkeri.

Den första dagen inleds med en "karneval tåg" genom Kemer, där anställda i butiker och hotell, använder sina färgglada dräkter, och sista kvällen avslutas med ett stort fyrverkeri. 

Aspendos Opera/ Ballet Festival i Juni
Aspendos är känd över hela världen för sin magnifika gamla amfiteatern. Den är konstruerad i den 2: a talet av arkitekten Zeno.

Det har använts för olika aktiviteter och festivaler i många år, där Aspendos International Opera och balett Festival är den mest kända.
Läs mer om Aspendos Opera och balett FestivaOffshore Race i Kemer
Offshore Race är en annan händelse i Kemer. Loppet som hålls en gång om året, är en av flera rundor i den turkiska mästerskapet.
Här startar några av de snabbaste båtarna i världen, och tusentals människor kan titta på loppet.

Du kan inte låta bli att titta på båtarna, och känna spänningen medan du solar dig på stranden, simmar eller sitter på balkongen i hotellrummet.


Kemer Inter. Underwater Day mars/april
IInternationella Kemer Underwater dagar är en vecka av aktiviteter anordnas gemensamt av Marinarkeologi Research Association och Stiftelsen KETAV.

Målet är att introducera en värld av naturliga och arkeologiska skönheter, djupt i vattnet i Medelhavet.
Det kommer att finnas olika evenemang under festivalen.

Läs mer om Kemer Inter. Underwater Day

 

Phaselis Kunst og Kultur Festival er i september

Phaselis konst och kultur genomförs
i den 2400 år gamla handelsplatsen Phaselis, som ligger 11-12 km. från Kemer.

I en vecka kommer det här att hålls utställningar och konserter av kända turkiska och internationella konstnärer. Det finns buss från Keme till Phaselis.


Nyårsafton Maraton i 31 desember
Nyårsafton samlar hundratals invånare och turister i Kemer centrum, och löper en full eller halv maraton
Det är inte så viktigt att vinna utan att delta. Alla får ett diplom och en medalj, och har du en Santa hatt, så ta den med.


Läs mer om nyår Marathon i Kemer