Bilder, karta och turistinformation om Kemer

Kemer ligger 42 km. söder om Antalya och är en viktig turismen centrum med många hotell med stor kapacitet, semester Lägenheten, och den moderna marinan.

Namnet Kemer kommer från det turkiska ordet för bälte, eftersom floden som rinner genom Kemer, ser ut som ett bälte.

 

För bara 20 år sedan var detta en charmig by vid Medelhavet med ett fåtal hus under citrusträd, uppåt till tallskogen längs Taurusbergen. Med sin inriktning på turism, ändrade området snabbt.

Staden har utvecklats med moderna hotell, och alla typer av internationella produkter säljs i första våningen av butikerna i stan.

Kemer har breda gator, och centrum av staden har en gågata med butiker och restauranger.

Turismen dominerar Kemer. I den svala kvällstimmarna, stadens livliga gatorna av besökare till affärer och restauranger.
I affärer som säljer allt du kan tänka dig souvenirer, lädervaror, kläder och smycken. Du hittar också barer och nattklubbar.

Den mest attraktiva inslag i Kemer är platsen naturliga skönhet, med många parker och apelsinträd som finns överallt, hav och skog och berg.

Överallt ser du blommor och växter, och du kommer bli förvånad över att se hur grön och frodig Kemer är.

Mellan Moonlight Beach (som har attraktiva Blå Flagg från EU för rent vatten) och centrum, finns ett stort rekreationsområde med restauranger, små butiker, teatern sent, vattenpark och bassäng för visning av delfinshow.

Under många pinjeträd, kan du hitta skugga om det är varmt och du är fortfarande nära stranden. Stranden har fin sand och du hittar ett brett utbud av vattenaktiviteter.
Den andra stranden består av små rullande sten, där vattnet är djupare. Mellan de 2 stränder, kan du hitta Kemer Marina med båtar från hela Europa

 

Varje måndag och tisdag är en marknad i Kemer där lokalbefolkningen köper inn för nästa veckas konsumtion av grönsaker och andra förnödenheter, och du måste absulutt uppleva de två marknaderna.

Sevärdheter: Runt Kemer, det finns 3 platser värda ett besök om du är intresserad av levande historia. Phaselis, som grundades den 4: e talet f.Kr., Olympos med staden, stranden och berget Olympus (Tahtali) och Chimera med den eviga lågan.

På båda ställena hittar du ruinerna av Bysans och romarn

Fler bilder från Kemer city