Bilder, kartor och information om Kemer i Turkiet


Kemer Namnet Kemer kommer från det turkiska ordet för bälte,
eftersom floden som rinner genom Kemer, ser ut som ett bälte.

För bara 20 år sedan var detta en charmig by vid Medelhavet med ett fåtal hus under citrusträd, uppåt till tallskogen längs Taurusbergen.

Med sin inriktning på turism, ändrade området snabbt. Staden har utvecklats med moderna hotell, och alla typer av internationella produkter säljs i första våningen av butikerna i stan.
Kemer har breda gator, och centrum av staden har en gågata med butiker och restauranger.

 


KemerTurismen dominerar Kemer. I den svala kvällstimmarna, stadens livliga gatorna av besökare till affärer och restauranger.

I affärer som säljer allt du kan tänka dig souvenirer, lädervaror, kläder och smycken. Du hittar också barer och nattklubbar.

Den mest attraktiva inslag i Kemer är platsen naturliga skönhet, med många parker och apelsinträd som finns överallt, hav och skog och berg. Överallt ser du blommor och växter, och du kommer bli förvånad över att se hur grön och frodig Kemer är.

 

Mellan Moonlight Beach (som har attraktiva Blå Flagg från EU för rent vatten) och centrum, finns ett stort rekreationsområde med restauranger, små butiker, teatern sent, vattenpark och bassäng för visning av delfinshow.

Under många pinjeträd, kan du hitta skugga om det är varmt och du är fortfarande nära stranden. Stranden har fin sand och du hittar ett brett utbud av vattenaktiviteter.
Den andra stranden består av små rullande sten, där vattnet är djupare. Mellan de 2 stränder, kan du hitta Kemer Marina med båtar från hela Europa .
KemerVarje måndag och tisdag är en marknad i Kemer där lokalbefolkningen köper in för nästa veckas konsumtion av grönsaker och andra förnödenheter, och du måste absolut uppleva de två marknaderna.
Sevärdheter: Runt Kemer, det finns 3 platser värda ett besök om du är intresserad av levande historia.

Phaselis, som grundades den 4: e talet frk., Olympos med staden, stranden och berget Olympos (Tahtali) och Chimera med den eviga lågan. På båda ställena hittar du ruinerna av Bysans och romarene. Läs mere om Kemer

.Fler bilder från Kemer city

Rekommandera att göra i Kemer 

Bilder, kartor och information om

The Marina. This full service marina has marin eras to lead you to your slip, they will help with the laid lines and they expect to be called before you depart is completely protected from swell and surge and is a popular wintering-over spot. It is a full service facility.
Läs mere om Kemer Marina 


Bilder, kartor och information Moonlight Beach
Moonlight Beach och Park i Kemer är ett stort område med den bästa badstrand i Kemer. Stranden är fin och långgrund, och är lämplig för små barn.

Läs mer om Moonlight Beach 


Bilder, kartor och information
Camyuva beläget sydväst om Kemer. Camyuva är omgivet av Medelhavet på sin östra sida, Tahtalı berg på den västra sidan och Agva och den antika staden Phaselis och Tekirova distriktet vid dess södra sida.

Läs mer om Camyuva


 

Tekirova ligger ca 60 kilometer från Antalya och 20 km från Kemer, och ligger längs kusten med en fantastisk utsikt av Taurus-bergen.

Tekirova är en mycket trevlig stadsdel, på 7 000 hektar stort område längs havet vid foten av Olympen.

Stranden är 6 km lång, har Blue Flag för sitt rena vatten. På sommaren finns det ca 30 000 invånare i Tekirova, men de boende utgör omkring 7000 personer.

Infrastruktur, hotell och lägenheter avgår 50 km från Tekirova och Beldibi byggdes Enligt en förberedd plan.

Naturliga miljön är bevarad med ett hotell byggt bland tall skog, som på
vissa ställen sträcker sig ända ner till stranden. Ingenting var tillåtet att skulle inverka negativt på miljön. Kemer regionen har inte vannforurensings problem på grund av detta. Även under sommarmånaderna, inte stränder trångt, och där hittar du alla sorters vattensporter.

Läs mer om och se bilder från severdheter i Kemer