Sevärdheter och attraktioner i Kemer, Turkiet


The Eternal Flame Chimera
Lågan har brunnit i hundratals år. Chimera och platsen har en speciell historia. Landskapet är runt bra och platsen är lätt att hitta. Du kan resa med bil till Chimera, eller ta en dagstur som kan köpas i Kemer.

Läs mer om och se bilder från Chimera


Upplev gondolbanan och utsikt över Kemer från Tahtali
Det är en extraordinär upplevelse, gå upp till Tahtalı med den nya linbanan "Sea to Sky".
Linbanan är Europas längsta, och den 2: a längsta någonsin byggts.

Läs mere om och se bilder från TahtaliMoske i Kemer
Moskeen i Kemer ble offisielt åpnet for bruk høsten 2011, og den har plass til 3000.

Byggingen ble finansiert ved innsamlede midler, og ved at enkelte av de som eide tomten, overlot sin andel av tomten til moskeen.
De andre som eide grunnen, lot moskeen bygges der, uten noen kompensasjon for dette.

Lãs mere om och se foto från moskeen i Kemer

 


2400 år gamla Phaselis
De flesta av ruinerna är från den romerska och bysantinska perioden. Du kan uppleva historia och natur tillsammans i Phaselis. Det finns också två vackra stränder.

Läs mere om och se bilder från Phaseli


Severdigheten Olympos i Kemer
Olympos var en del av Lyciske Rich och här hittar du lämningar från romartiden. Bosättningen var stor, och arbete pågår med att återställa platsen.
I Olympos är också en flera km. långa stranden.

Läs mer om och se bilder från Olympos


Øko Park i Tekirova
Ekoparken i Tekirova täcker en yta på 40 000 m2, och är den första flora och herpetofaunan (växter, kräldjur och groddjur) parken etablerad i världen.

Ekoparken är ett skydd för många växter och reptiler som hotas av utrotning.
Läs mere om och se bilder från eko parken i Tekirova

 

Nomade Tema Park i Kemer

Kemer var en gång hemma till Yoruk, ett nomadiskt turkmener stam som tillbringat den varma våren och sommaren på slätter av Torosbergen, och som återvänder till staden innan vintern kommer.

Yoruk lever fortfarande i Ayisigi & Yoruk Park Kemer, men de föredrar nu plats botten liv, och gå inte längre på sommaren.Exempel på Yoruk kulturer förekommer i området mellan hamnen och Moonlight Park.Det finns utställningar i flera tält, och även en uteservering i skuggan av pinjeträd

Ett besök rekommenderas. Kart Nomad Park in Kemer.


Upplev Marknaderna i Kemer
Marknaderna i Kemer är något alla borde uppleva. Här möts lokalbefolkningen och de köper mat för hela veckan. Marknaderna ger lokalbefolkningen frukt, grönsaker, kläder, skor och andra saker som behövs i vardagen, och priserna är låga.

Turister kommer för att köpa tyger, skor, lädervaror, souvenirer och mycket mer.Läs mere om och bilder från marknaderna i Kemer


Dyk på vraket av Paris II
Vraket av Paris II har visat sig vara en av de 100 mest besökta i världen. Paris II sänktes under första världskriget, och är på 33 meters djup i Kemer vid Kemer Marina.Paris II fartyg sänktes av Cannoneer kapten Mustafa Ertugrul December 13, 1917.


Båten är 50 fot lång, 8 meter bred och väger 551 bruttoton. Fartyget hade sex luftvärnskanoner och två torpedtuber. Efter upptäckten av Paris II 1996 har det blivit i centrum för dykare och undervattensfotografer.

 


Idyros Archaic City i Kemer
I Kemer, nära Ayisigi Bay kusten, där kvarlevor hittats i utgrävningar som gjordes i 1976-1977 av Antalya Museum, arbetar forskare fortfarande i Idyros arkaisk City. Vid utgrävningarna fann man, bysantinska väggar, trä dörrposter, en dörr som liknar abskissan och resterna av en kyrka.

Golvet i kyrkan är täckt av mosaik gjord av orange och röd lera, och vitt och grått stenar. Dekorationerna med geometriska motiv dominerar, omgiven av gränser formade som hjärtan.

Dessutom hittade man ett kapell på södra sidan av kyrkan. Studier av små fynd och mynt hittats vid utgrävningar visar att dessa komplex användes i tredje till sjätte århundradet.


Beldibi grottan
Beldibi grottan hade använts sedan förhistorisk tid, men den vackraste upptäckterna i grottan är från yngre stenåldern

.På väggarna grottan hittades stiliserade bilder, samman med små sten och ben formade som verktyg och som tillhör samma period, vilket är upp till 15000 år sedan.