Upplevelser i Kemer:
Utflykter, dagsturer och sightseeing i Kemer


Dagstur til Antalya

AntalyaAntalya har sedan den ottomanska perioden, varit känt för omfattande handel. Än idag är Turkiet en populär shoppingparadis på grund av sitt breda utbud av kryddor, textilier, mattor, läder och smycken.

Första stoppet är vid ett större smycken centra i Turkiet. Här kan du se hur guldet blir ett vackert smycke och du kommer också att få tillfälle att kvalitativt mycket värdefulla smycken till överkomliga priser.

Läs mer om resan till AntalyaDagstur til Demra - Myra
MyraNär alla är upplockade på hotell, åker vi till Demre, och göra en historisk resa från Kemer till Finike. Demre var en av de viktigaste städerna i Lycian civilisationen. Staden ligger 25 km väster om Finike och 48 km öster om Kas.

Demre var en plats för bosättning i år 5, innan den hellenistiska perioden. Under regeringstiden av Theodosius II (408-450 e Kr.) Blev staden huvudstad i Lycian.

 

Stadens rykte sprids inte bara i Lykien, som ett centrum för pilgrimsfärd där sjukdomar botas, men också i hela den kristna världen. Anledningen till detta är att S: t Nikolai (Santa Claus) som också bodde här under denna period.

Därför kommer vi att första besök i St Nicholas museum, och efteråt kommer vi att besöka den antika staden Myra, medan vi fortsätter vår resa i historisk tid.

Efter Myra ä det lunch på en restaurang. Så tar vi en båttur med möjlighet till simning. (Båttur beroende på väder).*Dagstur dykning i Kemer
DykkingDykcentra vid kusten i Tekirova och Beldibi väntar på att introducera dig till den naturliga skönheter, en värld av djur och fiskar som lever i Medelhavet och kulturarv.

Det sjunkna fartyget Paris II, som ligger på 33 meters djup på botten av Kemer Marina, och är en av de viktigaste sjunkna fartyg i området. I en ravin i området, kan du se stora randiga grå och andra fiskar. Du kan också möta en av de hotade Medelhavet sälar och flockar av tonfisk i dessa områden.

Ibland erbjuder erfarna coacher dykning och livräddning kurser i dykning i skolor. Här kan du göra grottdykning, djupdykning, natt dykning. Du kan också ta bilder och spela in video.*

Läs mer om dykning i Kemer


Spa och hamam i Kemer
HamamUnder det ottomanska imperiets era, var renlighet en viktig betydelse i den islamiska religionen. Denna vana spreds genom att bygga många bad, som kallas "Hamam" till förmån för folket.
Du kan hitta gamla hamam, som fortfarande bär intressanta arkitektoniska detaljer från tiden runt i området.


Turkiskt bad
I det historiska Hamam går du igenom ett spel med värme och ånga, som röjer upp från stress och gifter, de reglerar blodcirkulationen och du slappnar av.

Läs mer om spa och hamamDagstur med Jeep Safari i Taurus fjellene
Jeep Safarie
Du kommer att plockas upp mellan 09.00 och 10,00 på ditt hotell eller där du bor, och kördes till en plats utanför staden, där jeepar väntar på dig. Därifrån kan du köra upp mot den stora Taurusbergen. Det är ofta pauser för att ta ta bilder.

Enligt jeep safarien kommer du att se hur människor lever upp i berg, moskéer, kullar, ovanpå Taurusbergen, en 2000 år gammalt träd, grotta, och många sorters växter och djur.

Det finns ett stopp vid en flod eller en stuga / restaurang för en lunch. Efter lunch kommer du att fortsätta att köra stigar och smala vägar, och vara tillbaka på hotellet ca klockan 17.00 till 18.00.*8 dagar fotttur The Lycia Way
Gedel,e
Dag 1 Antalya Transfer. Dag 2 Hisarcandır – Göynük. Dag 3 Göynük Yayla – Gedeleme. Dag 4 Gedeleme – Berg Olympos – Beycik – Çıralı.
Dag 5 
Çıralı – Ulupınar – Chimera – Çıralı. Dag 6 Çıralı – Olympos – Berg Musa – Adrasan. Dag 7 Adrasan

Läs mer om vandringen på The Lycian WayDagstur til Pamukkale
Første stopp är i Korkuteli där vi kan äta frukost på en restaurang. Efter frukost kör vi över den legendariska Taurusbergen för att komma till Tavas.
Här kommer vi att besöka en stor matta butik, där du kan se hur handknutna mattor är vävda, och du kommer att få information om mattor.
Sedan har vi lunch och sedan vi köra till Pamukkale. Om du aldrig har tänkt på att vatten kan vara en stor arkitekt, ser du att det kan vara så när man ser Pamukkale.

 

Pamukkale, som kallas lokalt "Bomull Castle" är en riktig underlighet i naturenmed sina vitkalkade terrasser. Dessa terrasser är 90m högt över dalen, med en längd på 3 km. Den rena vita skönheten bildas av mineral berikat termiska vatten.Hierapolis är nära terrasserna och de tar dig tillbaka till antiken.

Sen kör vi igenom Dazkiri till restaurangen där servrarna middag.

Efteråt kör vi igenom Dinar och Keciborlu, och sedan till Isparta, och här tar vi vårt sista kort paus. Efter denna paus är en timmes bilresa tillbaka till Antalya, där vi samlades på morgonen och kör dig tillbaka till hotellet.*
Dagstur til Aspendos og Perge
AspendosFørste stopp er Perga, som nå staves Perge, som var huvudstaden i Pamfylia-regionen, i den sør västliga medhavas kusten av Turkiet
I dag er det et stort område med eldgamle ruiner 15 km öst for Antalya, i kustlinjen.

Det er en akropolis der, som dateres tillbaks till bronsåldern. I Perge vill du se by porten, romerske bad, huvudgatan, torg og teater.
Så er det vidare till Aspendos. Aspendos var en gammel by i Pamfylia i Lilleasia. Den var ved älven Eurymedon 16km inn i landet fra Medelhavet. Den greske stavemåten av namnet er Aspendos.

I följe mytologien ble staden grunnlagt runt 1000 frk. av grekerna, som kan ha kommet fra Argos. Her vill vi besöka det best bevarat teater i lille Asia.
Teatern har fantastiske akustik, og i löpet av sommarmånaderna er det store konserter her. efteråt spiser vi lunch på en hygglig restaurant.

Turen går vidare till den antika staden Side, og vi vill se det praktfulle torget, teatern og templer bygget i det syvende år hundre frk. Detta er siste stopp.*Dagstur med rafting
Rafting

Vill du uppleva något annorlunda, så du kan prova en rafting resa i Antalya.
En spännande dag som ger dig möjlighet att flyta i forsen, med utsikt över den magnifika ceder skogen särskilt Köprülü Canyon National Park.

Läs mere om rafting


Lycian Adventures med Lukka Outdoor
Lokka OutdoorBeläget i Olympen National Park i hjärtat av den robusta Toros Bergskedjan, erbjuder Lukka Outdoor en mängd olika sätt att utforska spektakulära landskap.

Lukka Outdoor resor ge dig möjligheten att komma närmare den verkliga Turkiet, vare sig på cykel, ner vattenfall, till fots eller i en havskajak och alltid åtföljas av en erfaren guid.

Lukka Outdoor guider, utvecklar och organiserar utomhussporter och äventyrsaktiviteter i nationalparker längs Medelhavskusten av Turkiet.

Alla aktiviteter leds av erfarna och professionella guider med ett giltigt första hjälpen certifikat och är utbildade i teknik för att undsätta. Ledarna talar engelska, tyska, franska, ryska eller turkiska.
Mer informasjon om Lukka Outdoor på http://lukka.org


Dagstur til fosser og vannfall
FossFörsta stoppet är vid Duden Vattenfall. Vattenfallet formas av Duden River (en av de stora floderna i södra Anatolien), som ligger 12 kilometer nordöst om Antalya.

Det kristallklara vattnet i Nedre Duden Falls strömmar till till slut över klipporna vid Medelhavet, i ett vackert vattenfall.
Efteråt kör vi till Kursunlu vattenfall. Kursunlu blev nationalpark 1986 och öppnas för besökare. Kursunlu vattenfall har en höjd på 18 meter.

 

Turen fortsätter att Yesil Karaman, en by där vi besöker moskén, skolan och kanske ett hus från den ottomanska perioden.

Efteråt kör vi till en restaurang för lunch. Efter lunch besöker vi vår sista vattenfallet som är Karpuz Kaldiran.

Karpuz Kaldiran är ett av de vackraste vattenfall i Antalya, och faller med en höjd på 40 m, i en vannsky med en fantastisk regnbåge show. Slutligen går turen tillbaka till där du bor. *

Yacht Tour tur på sjøen
Yacht_TourTuren går på det blå vattnet i den magiska Medelhavet, med en fantastisk utsikt över kusten, Kiris, Camyuva, Tekirova, fiske, dykning, och kanske delfiner simma runt båten. Njut av soliga dagar och semester.

Det är ofta stanna för en simtur i det varma och klara Medelhavet. Ankomst Kemer Marina vanligtvis på 17 tiden
Läs mer om båttur

Läs om severdheter i Kemer
* Turene kan köps genom ditt resesällskap, eller i lokale resesällskap i Kemer